Droom je er ook wel eens van om je baan op te zeggen of echt een carrière ommezwaai te maken? Herken je de gedachte, hoe weet ik nu zeker of ik dat echt moet gaan doen?

Ik had een beetje hetzelfde. Als ondernemer doe ik verschillende dingen en één van mijn nieuwe passies is het thema Duurzame Mode. Ik wist dat het een onderwerp was waar ik blij van werd. Maar hoe blij? Was het zelfs zo leuk dat ik er carrierewise iets mee wilde gaan doen?

Gelukkig las ik het boek “Working Identity” met een aantal fijne lessen en wijsheden. Bijvoorbeeld dat je het antwoord op die vraag niet zal vinden door er heel hard over na te denken. Een ding wat je wél moet doen? Experimenteren.

Van projectbootcamp tot modebeurs

2019 stond bij mij in het teken van experimenteren en ontdekken of ik wat met Duurzame Mode wilde. Ik wist nog niet wat precies. Dat hoorde bij de ontdekkingstocht.

Begin 2019 deed ik bijvoorbeeld mee aan de Circular Fashion Games (zie blog). Een bootcamp om samen op zoek te gaan naar innovatieve circulaire oplossingen voor een eigen opdrachtgever (in mijn geval Schiphol). Na de games sprak ik nog een paar keer af met mensen die ik daar ontmoet had om meer te horen over hun werk.

Daarnaast had ik ook al heel lang de wens om een dag in een winkel te staan. Was dat het misschien? Een hele leuke winkel (met duurzame merken) in Utrecht (Revenge) gaf mij die mogelijkheid. De eigenaresse nam mij ook nog mee op afspraak bij een inkoper (wat zou ik daarvan vinden) en zij wees mij op een beurs in Berlijn voor duurzame mode (NEONYTE).

Een ervaring en antwoord rijker

Ik schrijf deze blog in de trein op de terugweg van mijn bezoek aan die beurs. En ik heb mijn antwoord gevonden. Een onverwacht antwoord misschien. Maar wel één waarvan ik zeker ben, omdat ik geëxperimenteerd heb. Ik ben gaan doen, gaan praten en niet alleen maar gaan nadenken of lezen.

Ik ben gaan doen, gaan praten en niet alleen maar gaan nadenken of lezen.

De conclusie is: Ik vind het nog steeds een interessant onderwerp en blijf betrokken, maar de duurzame mode branche is niet de plek voor mij. Mijn hart ging niet sneller kloppen bij de paneldiscussie over de supply chain van jeans of bij het zien van 100 verschillende modemerken met hun nieuwe collectie. Heel gek, want dat had ik vorig jaar wel verwacht.

Maar door de ervaring en de open blik naar de mogelijkheden werd juist duidelijk dat deze passie geen onderdeel van mijn ondernemerschap gaat worden.

Stiekem ben ik best wel trots op deze reis. Want ik kies nu met nog meer toewijding en enthousiasme voor wat ik nu doe. 

Waarom ik dit deel? Omdat ik dit jou ook toewens. Blijf niet langer rondlopen met een idee of een stiekeme wens. Spreek het uit en ga het ervaren. Dat hoeft niet rigoureus door gelijk je ontslagbrief in te dienen, maar doe kleine experimenten. Elke conclusie en resultaat is goed. Want je bent gaan DOEN

Facebooktwitterlinkedin