Ik heb zo’n nachtmerrie die een paar keer jaar weer terugkomt. Ik zit (weer) op de middelbare school en weet niet welke lessen ik die dag heb. Ik heb ook helemaal geen boeken bij me en in geen weken huiswerk gemaakt.  Ik kan mijn beste vriendinnetje ook niet vinden, dus ik weet niet eens waar ik die ochtend moet zijn. Ik ben aan het rennen door de school, maar kom nauwelijks vooruit.

Zo vreemd dat ik deze nachtmerrie heb, vind ik. Ik herken wel mijn angsten in het verhaal en wat er gebeurt in de droom is ook het tegenovergestelde van hoe ik normaal dingen aanpak (goed voorbereid, volgens de regels). Misschien is het voor jou ook heel herkenbaar, maar op een andere manier. Zo ben je misschien gewoon en dan is dit dus absoluut geen nachtmerrie.

Hoe zou het eigenlijk zijn als ik deze ‘nachtmerrie’ eens wat vaker in mijn dagelijks leven laat gebeuren. Dat ik een keer niet alles gepland heb of voorbereid? Wat levert mij dat op? Word ik daar misschien wel beter van?

Voor mij zou dit echt een stap uit mijn comfort zone zijn, maar als professional wel een voorwaarde om verder te komen.  Ik kan nou eenmaal niet alles van te voren bedenken en moet kunnen omgaan met verassingen. Dat is dan ook mijn voornemen. Vaker de regels breken.

Heb jij ook een nachtmerrie die je een paar keer per jaar hebt? Misschien is dat waar je bang voor bent in je droom, wel wat je belemmert om vooruit te komen.

Welke angst heb jij?

Laat het mij weten, maar kom die angst vooral onder ogen.

FEEL THE FEAR, AND DO IT ANYWAY.

Facebooktwitterlinkedin