“Stap uit je bubbel.” Dat is de titel van deze blog omdat ik er de afgelopen weken weer achter ben gekomen hoe ontzettend belangrijk het is om buiten je eigen wereld te kijken.

Duurzame Mode, een mooie combinatie van iets wat ik belangrijk vind én leuk. Ik kwam erachter dat het een onderwerp is waar ik meer van wilde weten. En zo stond ik eind januari ineens als deelnemer van de Circular Fashion Games (CFG) op Strijp S in Eindhoven. De CFG zijn twee bootcamps waarin we met een groep van 30 (internationale) studenten en (jonge) professionals aan de slag gingen om innovatieve circulaire oplossingen te bedenken voor de mode sector. 

Vorig jaar stond bij mij in het teken van meer bewust en duurzaam leven. Zo stapte ik over naar een andere (groene) bank, ging ik vegetarisch eten en, voor mij de meest uitdagende, nam ik mij voor (voorlopig) geen nieuwe kleding meer te kopen. Het is inmiddels februari 2019 en ik kan zeggen dat ik al meer dan 1 jaar geen nieuwe kleding heb gekocht (still counting). Ik heb wel tweedehandskleding gekocht en vaak kleding gekregen of geruild. Een leuk en leerzaam avontuur, dat mij niet alleen meer bewust heeft gemaakt van mijn eigen koopgedrag, maar ook veel leuke gesprekken heeft opgeleverd met vrienden en collega’s.  

Een intense ervaring waarin ik 3 dagen in Eindhoven en daarna 5 dagen in Amsterdam ben ondergedompeld in een wereld van circulair denken en mode. Dat was voor mij helemaal nieuw! ‘Mijn’ team werkte aan een oplossing voor Schiphol Group voor het efficiënter en duurzamer maken van hun nieuwe werkkledinglijn. Door op zoek te gaan naar een manier om logo’s makkelijk te bevestigen en eraf te halen. Een echte challenge. Dat zo’n nieuwe omgeving en opdracht gekke dingen met je kan doen heb ik geweten. Zo was ik vrijdagavond in de stromende regen op weg naar Woerden om ‘even’ iets op te halen bij een directeur van een bedrijfskleding bedrijf.. En zo pakte ik zondagmorgen om 6 uur mijn laptop erbij in bed omdat ik de presentatie voor onze pitch wilde maken.

Ik weet niet wanneer jij voor je werk op zondagmorgen om 6 uur aan een presentatie gewerkt hebt? Ik zal je eerlijk zeggen: ik nog nooit. Waar was ik mee bezig? Toen ik thuis kwam was ik, naast helemaal gebroken, eigenlijk ook helemaal hyped. Deze nieuwe wereld gaf mij zoveel energie en nieuwe ideeën voor mijn huidige werk. Juist omdat het niet direct te maken had met wat ik nu zelf dagelijks doe, gingen de ideeën stromen.  

Juist omdat het niet direct te maken had met wat ik nu zelf dagelijks doe gingen de ideeën stromen.

Voor mij was het een bevestiging van iets wat ik al lang wist maar door drukte, maar ook gemakzucht vaak vergeet of uitstel om te doen…. vaker een uitstap maken naar een andere wereld (.. bubbel..).

Want zo lang je blijft springen (van bubbel naar bubbel), blijf je groeien. En zolang je je blijft open stellen voor andere ideeën, kom je verder!

Wanneer ben jij voor het laatst uit je bubbel gestapt?

Facebooktwitterlinkedin